Kemi

'Skal aflevere i morgen ?? haster virkelig

26. marts 2009 af mkm-lars (Slettet)

  Der afvejes 2,45 g Na^2SO^, som opløses i demineraliseret vand i en 250 ml målekolbe, hvorefter der fyldes op til mærket med demineraliseret vand og omrystes.

a.) beregn den formelle koncentration af Na^2SO^4 i den fremstilede opløsning

Den har jeg fået til : 14,49 M

b.) Beregn de aktuelle koncentrationer af Na+ og SO^4 ^2 - i opløsningen.

Opløsningen blandes med 100 mL 0,150 M natriumnitrat.

c.) Beregn de aktuelle koncentrationer af Na+ , SO^4 ^2 - og NO^3- i blandingen.

Er ikke lige den bedste til at finde den aktuelle koncentration, håber i kan hjælpe med dette.

M.V.H

Lars


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2009 af dr. crow (Slettet)

okay koncentrationen af natrium i opløsningen ser således ud hvis vi antager at kolben fyldes op.

først så finder du ud af hvor meget af Natriumsulfaten der er Natrium, det gør du således 2,45 g / 142.04 g/mol  også ganger du resultatet med 22.98977 g/mol som er natriums molarvægt herefter plotter du så bare tal ind i formlen

m/M * 1/0,250

og koncentrationen af SO4 ser således

og du gør bare det samme med alle de andre opgaver.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2009 af mathon

n(Na2SO4) = (2,45 g)/(142,04 g/mol) = 0,017249 mol

c(Na2SO4) = (0,017249 mol)/(0,250 L) = 0,068995 mol/L ≈ 0,069 M


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2009 af mathon

[Na+]aktuel = 2*[Na2SO4]formel = 2*(0,069 M) = 0,138 M
[SO42-]aktuel = [Na2SO4]formel = 0,069 M

............................

n(Na+)aktuelfør = 2*(0,017249 mol) = 0,034498 mol
n(SO42-)aktuelfør  = 0,017249 mol

tilsat:
n(Na+)aktueltilsat = (0,1 L)*(0,150 mol/L) = 0,0150 mol
n(NO3-)aktueltilsat = (0,1 L)*(0,150 mol/L) = 0,0150 mol

alle ioner befinder sig i fællesvolumenet (250+100) mL = 350 mL = 0,350 L

[Na+]aktuelefter = ((0,138+0,0150) mol)/(0,350 L) = 0,437 mol/L = 0,437 M
[SO42-]aktuelefter = (0,017249 mol)/(0,350 L) = 0,049 mol/L = 0,049 M
[SO42-]aktuel = (0,0150 mol)/(0,350 L) = 0,043 mol/L = 0,043 M


Skriv et svar til: 'Skal aflevere i morgen ?? haster virkelig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.