Matematik

hurtigt haster ?... please hjælp

21. april 2009 af miig-miiig (Slettet)

 For hvilke tal k=0 ( altså = med streg i) har ligningen

Kx^2+kx-1=0

Netop en løsningen.

Forstår den ikke helt ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2009 af Isomorphician

Hint: Kig på diskriminaten.


Svar #2
21. april 2009 af miig-miiig (Slettet)

 Jeg ved det godt, altså:

d= b^2-4*a*c <=> k^2-4*K*(-1)

Og hvad mere ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2009 af Isomorphician

Hvad skal diskriminanten være lig med for at en andengradsligning har netop én løsning?


Svar #4
21. april 2009 af miig-miiig (Slettet)

 0 self. 


Svar #5
21. april 2009 af miig-miiig (Slettet)

 Hvad vil du med det ? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. april 2009 af Isomorphician

kx2 + kx - 1 = 0

d = k2 + 4k

0 = k2 + 4k, som du løser mht. k.


Svar #7
21. april 2009 af miig-miiig (Slettet)

 Nogen der kan hjælpe videre ??


Svar #8
21. april 2009 af miig-miiig (Slettet)

 Hvordan fik du -1 væk ? 

Altså forstår ikke helt hvad jeg skal gøre med k ´et.


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. april 2009 af Isomorphician

d = k2 - (4*k*(-1)) <=>

d = k2 - ((-1)*4*k) <=>

d = k2 - (-4k) <=>

d = k2 + 4k

som så skal være lig med 0:

0 = k2 + 4k

som kan løses vha nulreglen:

0 = k(k + 4) <=>

0 = k  v  k + 4 = 0 <=>

0 = k  v  k = -4

Da k ≠ 0, er k = -4 den eneste brugbare løsning.


Svar #10
21. april 2009 af miig-miiig (Slettet)

 Okay Tusind tak.


Skriv et svar til: hurtigt haster ?... please hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.