Kemi

Molare masse

26. april 2009 af lalida (Slettet)

I en beholder findes en gas, som kan være enten methan, CH4(g), eller ethan, C2H6(g).
For at undersøge, hvilken gas der er tale om, foretager man en analyse. Analysen viser, at 13,81 g af gassen fylder 11,4 L ved temperaturen 30 oC og trykket 1,015 bar.
 

Hvordan udregner jeg den molare masse ud fra disse oplysninger? :/
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2009 af niicki (Slettet)

M= (m*R*T)/(V*P)

dette er formlen :)

Mvh


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2009 af dnadan (Slettet)

Idealgasligningen:

pV=nRT, hvor n=m/M

heraf:

pV=(m/M)RT, M isoleres idet det er denne størrelse, som ønskes bestemt.

<=> M=mRT/(pV) (Samme formel som i #1, her er denne blot udledt ud fra idealgasligningen).


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2009 af mathon

dvs
nøjagtig som
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=674838

...om end i galt forum


Skriv et svar til: Molare masse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.