Matematik

Integration

27. april 2009 af biqqu (Slettet)

funktion f er bestemt ved: f(x)=(1/4)x^3-x^2-x+4. Det skæringspunkt mellem grafen for f og førsteaksen, der har den mindste førstekoordinat, kaldes A. Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet A.

-- Når man har någet med Arealet i et bestemt punkt at gøre, mindes jeg at man skulle finde stamfunktionen af denne, men da jeg får en 4. gradspolynomium blir det hele lidt vanskeligt. Derfor er jeg i tvivl om hvorvidt jeg ikke skal differentiere denne?

Jeg kan faktorisere den på cas og får: ((x-4)(x-2)(x+2)/4) <=> x=4 V x= (+/-)2


Svar #1
27. april 2009 af biqqu (Slettet)

Spørgsmål 2: i en anden opg. har jeg en funktion .. jeg skal skitsér grafen i intervallet [0;100] er det så Dm(f) eller Vm(f)...


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

Du skal slet ikke integrerer. i øvrigt er et areal i et punkt=0.

Du skal finde punktet A ved at løse: f(x)=0 og bruge den mindste værdi for x.

nu skal du bruge tangentligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

#1 Dm(f)


Svar #4
27. april 2009 af biqqu (Slettet)

#3 hvordan kan man vide det?


Svar #5
27. april 2009 af biqqu (Slettet)

#2 hvis jeg sætter f(x)=0 har jeg en 3gradspolynomium.. Jeg faktoriserer denne vha cas og får: ((x-4)(x-2)(x+2)/4) <=> x=4 V x= (+/-)2 .. er det korrekt indtil videre?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. april 2009 af mathon

Ja
.........

beregn f '(-2)


Svar #7
27. april 2009 af biqqu (Slettet)

hvorfor lige f'(-2), kan man ikke tage f'(2)? Altså nu skal jeg differentere funktionen:

f(x)=(1/4)x3-x2-x+4 --> f'(x)=((3x2)/4)-2x-1

Jeg indsætter nu -2:

f'(-2)=6 .. er det funktionens maksimum?


Svar #8
27. april 2009 af biqqu (Slettet)

jeg mente ikke maksimum... sorry


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. april 2009 af mathon

tangentligningen i (-2,f(-2))

y - f(-2) = 6(x+2)


Svar #10
27. april 2009 af biqqu (Slettet)

y=6x+12 kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. april 2009 af mathon

Ja


Skriv et svar til: Integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.