Kemi

kemi>molær masse - forbrænding

28. november 2004 af Jolly (Slettet)
Hey, jeg har problemer med en opgave, som jeg håber der er nogen, der vil hjælpe med.

Jeg har afstemt reaktionskeamet for forbrænding af oktan og udregnet molærmassen.

Opgaven går derefter ud på, at jeg skal finde ud af, hvor mange gram kuldioxid, der dannes ved fuldstændig forbrænding af 100 g okktan.

Her går jeg helt i stå :S




Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2004 af KemiKasper (Slettet)

udregn stofmængden af octan i 100 g. Se derefter på koefficienterne i dit reaktionsskema.

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2004 af KemiKasper (Slettet)

btw. siger vi ikke "molærmassen" men "den molare masse".

Svar #3
28. november 2004 af Jolly (Slettet)

stofmængden, er det den man betegner "n"?

Svar #4
28. november 2004 af Jolly (Slettet)

n=100/molare massen af oktan
n = ca 0,88 mol

rigtigt?

ved ikke hvordan jeg kommer videre?

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. november 2004 af Epsilon (Slettet)

#2 Jo, 'den molare masse' eller 'molarmassen'. Begge dele accepteres. 'Molærmassen' er forkert.

//Singularity

Svar #6
28. november 2004 af Jolly (Slettet)

er forbrændingen for oktan egentlig afstemt rigtigt:

2C8 2H18 + 25O2 -> 16CO2 + 18H2O

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. november 2004 af Epsilon (Slettet)

#6: Oktan: C8H18

Ellers korrekt afstemt reaktionsskema.

//Singularity

Svar #8
28. november 2004 af Jolly (Slettet)

ups.. mener
2C8H18 + 25O2 -> 16CO2 + 18H20

Brugbart svar (0)

Svar #9
28. november 2004 af KemiKasper (Slettet)

jae hvis du mener:

2 C8H18 + 25 O2 --> 16 CO2 + 18 H2O

Brugbart svar (0)

Svar #10
28. november 2004 af KemiKasper (Slettet)

stofmængden af det dannede CO2 må så være givet ved

n(C8H18)*(18/2)
=> 0,88 mol *9

Brugbart svar (0)

Svar #11
28. november 2004 af KemiKasper (Slettet)

hmm;

n(C8H18)*(16/2)
=> 0,88 mol *8

self

Svar #12
28. november 2004 af Jolly (Slettet)

Når jeg skal udregne stofmængden for 2502 - skal jeg så ikke sige:

(0,88/2)*25 =..... mol

stofmængden af 100g oktan = ca 0,88 mol

Brugbart svar (0)

Svar #13
28. november 2004 af KemiKasper (Slettet)

jeps :D

Svar #14
28. november 2004 af Jolly (Slettet)

nårh ja.. det var for CO2 :S




Svar #15
28. november 2004 af Jolly (Slettet)

hehe tror endelig har fattet det! Thx ya!

Skriv et svar til: kemi>molær masse - forbrænding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.