Kemi

Masse af syre - haster

13. maj 2009 af alternative (Slettet)

Hej alle sammen, jeg sidder med en kemirapport der er halvvejs færdig. jeg går i 1. g og skal finde massen af ascorbinsyre i en vandig opløsning. jeg har følgende oplysninger

m = masse

M= Molarmasse

n= stofmængde (mol)

M=176,124

jeg skal finde m.

Det er 1 C-vitamintablet (der indeholder ascorbinsyre) knust og opløst i 100 ml vand hvorefter der er brugt 10 mL til forsøget. Hvordan finder jeg stofmængden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2009 af Phienix (Slettet)

Stofmængden kan typisk findes ud fra koncentrationen

c = n / V

Men umiddelbart mangler jeg nogle værdier for at kunne omregne. Hvad er det, der er brugt 10 mL af til forsøget evt.?


Svar #2
13. maj 2009 af alternative (Slettet)

 Pillen er knust i en morter hvorefter denne er skyllet med demineraliseret vand. Der er 100 ml demineraliseret vitaminopløsning (resten demineraliseret vand) de 10 ml er taget fra denne opløsning


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2009 af mathon

...har du ikke foretaget titrering med disse 10 mL ascorbinsyreopløsning?


Svar #4
13. maj 2009 af alternative (Slettet)

 Jeg har fundet ud af det,.. tak :D 


Skriv et svar til: Masse af syre - haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.