Matematik

Problem med logaritmen

05. juni 2009 af Woodfarmer (Slettet)

Hey folkens.

Kan huske der er en eller anden regel, hvor man kan smide log ind på begge sider, men ved ikke lige om den skal bruges her. Og i så fald, kan jeg heller ikke huske den..

Men.. I følgende opgave skal jeg have isoleret x, og jeg kan på nuværende tidspunkt ikke lige se hvordan det skal gribes an.

Så håber der er nogen derinde der kan hjælpe mig lidt på vej, trinvist, fremfor at fortælle hvad x giver.

Ph = 6,1+log(x/0,23*6,5)
Ph = 7,5

Jeg er helt fortabt =/


Brugbart svar (2)

Svar #1
05. juni 2009 af peter lind

Træk de 7,5 over på venste side. Opløft derefter 10 i potenserne i den fremkomne ligning på begge sider og brug 10log(a) =a


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. juni 2009 af ...Style... (Slettet)

"7,5 = 6,1 +log(x/(0,23*6,5))" eller mener du "7,5 = 6,1 +log((x/0,23)*6,5)" ?


Svar #3
05. juni 2009 af Woodfarmer (Slettet)

Peter:

Hvis jeg så lige isolere log på den ene side, så den står:

1,4 = log(x/(0,23*6,5)) (der fik du også dit svar Style)

Vil du så have mig til at gøre:

10^1,4 = 10^log(x/(0,23*6,5))

Og det vil altså ophæve log så kun:

25,12 = x/(0,23*6,5) står tilbage?


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. juni 2009 af ...Style... (Slettet)

Ja, det er rigtigt.


Svar #5
05. juni 2009 af Woodfarmer (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. juni 2009 af ...Style... (Slettet)

Men der er noget, som man skal overveje!


Brugbart svar (1)

Svar #7
05. juni 2009 af ...Style... (Slettet)

Påstand: "10 ^a = b" er ækvivalent med "a=logb", hvor a og b er reelle tal.

Denne påstand er falsk.


Brugbart svar (1)

Svar #8
05. juni 2009 af ...Style... (Slettet)

Så du skal skrive "=>" denne implikation i dine mellemregninger. Hvis du bruger "<=>" skriver du noget, som er falsk. Jeg ved ikke, hvor meget det betyder for dig, fordi din lærer vil sandsynligvis slet ikke opdage den fejl.


Svar #9
05. juni 2009 af Woodfarmer (Slettet)

Er lidt i tvivl om jeg forstår det rigtigt.

Men jeg vil summe lidt over det, og så evt. tage det med. Tror dog ikke det er noget der gør så meget fra eller til hos min lærer, hvis man bare undlader at komme ind på det


Brugbart svar (1)

Svar #10
05. juni 2009 af ...Style... (Slettet)

Hvis blot man bemærker restriktionen af definitionsmængden i udtrykket, er det ikke et problem. Det kræver en overvejelse.

Ellers ser det godt ud.


Skriv et svar til: Problem med logaritmen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.