Matematik

Hurtig bevis..

15. juni 2009 af madsenhh (Slettet)

Et bevis af grundrelationen for cos og sin: cos2 v + sin2 v = 1

.... Jeg mener selv at det er noget med;

cos2 v + (½)2 = 1

cos2 v = ?

cos v = ± √?

Er jeg helt skæv på den?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. juni 2009 af Dynin (Slettet)

#0 why?

For v<90ο har du ved indtegning i enhedscirklen en retvinklet trekant med kateter cos v og sin v og hypotenuse 1... så bruger du bare Pythagoras

... argumenter selv hvorfor det er nok at betragte tilfældet med v<90ο


Brugbart svar (2)

Svar #2
16. juni 2009 af ...Style... (Slettet)

Jeg laver lige et.


Brugbart svar (2)

Svar #3
16. juni 2009 af ...Style... (Slettet)

,

Vedhæftet fil:uddrag.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. juni 2009 af Dynin (Slettet)

#3 godt nok et forvirrende bevis ... for det første, alt for mange def. af trig. fkt (det forvirrer) _og_ for det andet, i dine tegninger bruger du θ for vinklen, mens du i sætningerne og beviserne bruger x for vinklen ... nok skal man lære at abstrahere, meeen man (ie du) skal vel også være konsekvent i sin notation ... eller?


Brugbart svar (2)

Svar #5
16. juni 2009 af ...Style... (Slettet)

Man skal ikke lære at abstrahere for at kunne skelne mellem notationerne. Det vigtigste er at kunne se den styrende dynamik ;)

Ja, der er flere definitioner, det er korrekt. Men det er også et uddrag, som du kan se:)


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. juni 2009 af Dynin (Slettet)

#5 "abstrahere", "se den styrende dynamik" eller hvad du nu vil kalde det, rykker vel ikke ved det faktum at sin θ =y og sin x =y er synsforstyrrende for en ikke-øvet ... især idet at en af aksekoordinaterne også kaldes x


Brugbart svar (1)

Svar #7
16. juni 2009 af mathon

enhedscirklen

x2 + y2 = 1

samt
x = cos(v)
y = sin(v)                 indsat i cirkelligningen


cos2(v) +sin2(v) = 1


Brugbart svar (4)

Svar #8
16. juni 2009 af ...Style... (Slettet)

#6 "abstrahere" er ikke, hvad jeg vil kalde det, thi du brugte ordet ud fra den blå luft først. Hvad du ellers mener, interesserer mig ikke.


Skriv et svar til: Hurtig bevis..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.