Matematik

et lille bitte spg :)

11. juli 2009 af Miriam salih (Slettet)

Hej allesammen..

Håber I kan hjælpe mig med denne..

jeg vil gerne beregne hældning af en tangent som har funktinen: 1/4^2 - x + 11/4. Punktets koordinater er (3,f(3)= og de skriver det er lig med (3,2)..

hvordan kan de få det til 3,2? hvor kommer to tallet fra her??

På forhånd tak :)

Miriam


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juli 2009 af peter lind

Det funktionsudtryk du angiver ser forkert ud. Der menes at f(3)=2.


Svar #2
11. juli 2009 af Miriam salih (Slettet)

hmm jamen det står sådan i bogen.. har skrevet det direkte ned derfra. Problemet er jeg skal kunne forstå det for at komme videre.. og jeg går ud fra det som står i bogen er korrekt.. :)


Svar #3
12. juli 2009 af Miriam salih (Slettet)

har fundet ud af det :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. juli 2009 af peter lind

Det tror jeg ikke på og det stemmer heller ikke med at det skal give 2. Hvis man bruger dit udtryk får man f(3)=1/16-3+11/4 ≠ 2


Svar #5
12. juli 2009 af Miriam salih (Slettet)

Okay jamen jeg har fundet ud af det..

bogen udelukker en lille forklaring om at de indsætter 3 på x plads. og det giver to som er y koordinat..

Så jo bogen passer.. det er bare lidt mangelfuldt desværre. :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. juli 2009 af Duffy

DET PASSER DA FINT ! !

Hvis funktionsudtrykket er

f(x) = 1/4*x2 - x + 11/4

er f(3) = 2 .

Således går grafen for f gennem punktet (x,y) = (3,2).

Dermed er hældningen af tangenten i (x,y) = (3,2) lig med 1/2

da f'(3) = 1/2

og hermed er tangentligningen i (x,y) = (3,2) 

y = 1/2*x+1/2 .


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. juli 2009 af ibibib (Slettet)

Der er glemt et x i forskriften for f i #0.


Svar #8
14. juli 2009 af Miriam salih (Slettet)

ups undskyld :) og tak for hjælpen..


Skriv et svar til: et lille bitte spg :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.