Kemi

mol, rumfang, forbrænding!

24. august 2009 af Clausian (Slettet)

Er der nogen der ved hvordan man griber denne opgave an:

1 mol gas ved temperaturen 20 grader og trykket 1 bar fylder 24,4 L (som måske bekendt)
Beregn rumfanget (ved 20oC og 1 bar) af den mængde O2, der medgår til forbrændingen af 100 g ethanol.
 


Svar #1
24. august 2009 af Clausian (Slettet)

hov!!!! den her opgave hør under kemi!


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2009 af desert_eye (Slettet)

C2H5OH + 3  O2 --> 2 CO2 + 3 H2O

n(ethanol)=100g/(46,068 g/mol) = 2,17 mol

n(O2) = 3* n(ethanol) = 6,51 mol

V = (n* R*T)/p

V= (6,51 mol * 0,0821 ((Bar*L)/mol*K) * 293,15 K) / 1 bar

V = 157 L


Svar #3
24. august 2009 af Clausian (Slettet)

jeg kigger det igennem nu, og jeg håber du kan svar igen hvis jeg får spg. til dine udregninger!


Svar #4
24. august 2009 af Clausian (Slettet)

hvor kommer alt det her fra:

((Bar*L)/mol*K) * 293,15 K)


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. august 2009 af mathon

se evt.
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=722881


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. august 2009 af desert_eye (Slettet)

Du har for mange paranteser med, fordi det er taget ud af sammenhæng.

((Bar*L)/mol*K) * 293,15 K

Det der er makeret med fed, er gaskonstantens enhed.


Skriv et svar til: mol, rumfang, forbrænding!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.