Kemi

Hvilken redoxtitrering er mest præcis?

06. september 2009 af htx2009 (Slettet)

Skal vurdere hvilken af følgende redoxtitreringer der er bedst. Vi har arbejdet med bestemmelse af ascorbinsyre i diverse fødevarer, og har gjort det ved 2 følgende titreringer:

1: Redoxtitrering med Iod, hvor der tilsættes stivelse til den opløsning der skal undersøges
2. Redoxtitirering med farvestof (dichlorphenolindophenol)

Der står i vejledningen at det er nr. 2 som er mest følsom. Jeg tror også det er nr. 2 som er bedst men hvordan forklarer jeg det ? er det fordi at omslagspunktet for iod er lidt mere upræcist fordi man skal anvende stivelse? Og der ved farvestoffet , er farveskift udelukkende fordi der ikke er mere ascorbinsyre tilbage ?



 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2009 af mathon

...var det ikke forklaring nok?


Skriv et svar til: Hvilken redoxtitrering er mest præcis?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.