Matematik

Hurtig hjælp til differentialkvotient opg.

09. september 2009 af lbhijæææ (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej nogen der kunne hjælpe med denne opgave plz.

Funktionen f er bestemt ved  f(x)=2x2-3x+4

Bestem funktionstilvæksten Δy ud fra x0=2

Angiv den tilhørende differenskvotent

Bestem endelig f ' (2)

På forhånd mange tak ..


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. september 2009 af peter lind

Δy  = f(x0+h)-f(x0) = f(2+h)-f(2)

differenskvotient Δy /h

f'(2) lad h ->0


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. september 2009 af mathon

hint: f(2+h) = 2h2 + 5h + 6


Svar #3
09. september 2009 af lbhijæææ (Slettet)

Altså jeg har allerede svarne til dem, men det er hvordan jeg kommer hen til dem.

Bestem funktionstilvæksten Δy ud fra x0 = 2     svar        Δy=2h2+5h

Angiv den tilhørende differenskvotent                svar        Δy/h=2h+5

Bestem endelig f ' (2)                                            svar         f ' (2) = 5

Men plz hjælp med at vise hvordan man kommer der hen .. på forhånd tak :)


Skriv et svar til: Hurtig hjælp til differentialkvotient opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.