Kemi

masseenheden i det periodiske system?

10. september 2009 af qwast (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Har et lille spørgsmål. Hvilken endhed står massen i i det periodiske system? unit eller gram? har oxygen f.eks. massen 16 u eller 16 g?

jeg skal anvende enheden gram, så hvis massen står i unit, hvordan omregner jeg fra unit til gram?

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2009 af JKaram (Slettet)

Masseenheden i det periodiske system er kg - altså kilo.

Nej, det er unit. Altså hvert atom vejer massen der er angivet i unit.

Mht. omregningen så se her: http://da.wikipedia.org/wiki/Unit


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2009 af peter lind

Tallene i det periodiske system angiver ikke masse; men antal nukleoner. Hvis du vil have det korrekte tal så nøjagtig som mulig, skal du slå op i en tabel. Med tilnærmelse kan du slå massen for brintatomet op og så bare gange antal nukleoner med dette tal for at få en tilnærmet værdi for et givet atom. I de fleste tilfælde vil det være godt nok.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2009 af JKaram (Slettet)

Det var også det jeg referede til ;-), men tak for korrektionen.

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2009 af mathon

1 g = NA u


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2009 af kieslich (Slettet)

Hvis der er angivet en masse i dit periodiske system så er det i  unit/atom  og  gram/mol.  De to enheder er 'ens'. De kan omregnes til hinanden uden faktorer.


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. september 2009 af mathon

dvs.
{M} u/atom = ({M}·(NA u))/(NA atomer) = {M} g/mol

hvorfor der som nævnt i #5
ikke skal benyttes omregningsfaktor, hvilket er bekvemt

og grunden til
at man
definerede
                 1 g = NA u


Skriv et svar til: masseenheden i det periodiske system?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.