Matematik

Funktioner! (2.g)

16. september 2009 af isabellap (Slettet) - Niveau: B-niveau

for mig er det her en by i rusland:
Funktionen f er givet ved

f(x)= 1/x - 4x + 5 , x (?) 0

angiv en ligning for den tangent t1 til grafen for f, der har røringspunktet (3,f(3)).

( det tegn imellem x'et og 0'et er et ligmedtegn med en lodret streg gennem?)

 HJÆÆÆLP.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2009 af JKaram (Slettet)

Der er skrevet EN MILLIARD spørgsmål om det her, hvis du søger på tangentligning.

Du skal differentiere og indsætte dit punkt og så har du hældningen, a, og så indsætter udregner du dit punkt og indsætter det og så BANG så har du din ligning.

Karam


Svar #2
16. september 2009 af isabellap (Slettet)

hmmm..

det siger mig sku stadig ikke særlig meget!

desværre...


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2009 af JKaram (Slettet)

Kender du ikke det at differentiere.

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. september 2009 af mathon

f '(x) = -1/x2 - 4

f '((3) = -1/32  -  4 = -(1/9) - 4 = -(1/9) -(36/9) = -(37/9)

Po(xo,yo) = (3,f(3)) = (3, 1/3 - 4·3 + 5) = (3,-(20/3))

tangentligningen i (3,f(3)):
y - yo = f '(xo)·(x-xo)

y -(-(20/3)) = -(37/9)·(x-3)

y + (20/3) = -(37/9)·x + (37/3)

y = -(37/9)·x + (17/3)

....................

teori om tangentligning
er det af stor vigtighed at blive dus med


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2009 af JKaram (Slettet)

Man burde lave et opslag med de vigtigste metoder, til standard spørgsmålene.

Ja - der var fandme en god idé. SUPPORT SUPPORT, call SUPPORT

Karam


Svar #6
16. september 2009 af isabellap (Slettet)

tusind tak for hjælpen begge to!

jeg vil prøve at rode lidt rundt med det :)

mvh.


Skriv et svar til: Funktioner! (2.g)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.