Matematik

Integration: med grænser og delvis og/eller substitution

26. september 2009 af Kamelkalle (Slettet)

a) får jeg til 2e^-1

b) får jeg til 5/2

c) kan jeg ikke komme igennem.. Får de nye grænser til at være0 og 1 og derved S(0 til1)(3^t)/x xdt.. og så gik jeg i stå

d) Her kan jeg ikke se mig ud af, hvad min indre funktion skal være..

Vedhæftet fil: 723.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2009 af peter lind

c) forkort x ud

d. Du skal ikke bruge substitution men partiel integration. Intergrer ex. differentier 2x


Svar #2
26. september 2009 af Kamelkalle (Slettet)

c) så det bare er 3t?

d) så er skal man ikke bestemme nye grænser osv? Hvad gør man så med grænserne?

Hedder det så?

S(0-1)(2x*e^x)dx= S(0-1)(2x)*S(0-1)(e^x)-??


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2009 af peter lind

c) 3t

d) [2xex]01- ∫012exdx


Svar #4
26. september 2009 af Kamelkalle (Slettet)

ok.. så får jeg

c) til1,82 og d) til 2e-2

Kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2009 af peter lind

Den siste er forkert. Hvad har du gjort?


Svar #6
27. september 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Har sagt:

[2x*e^x](0-1) - S(0-1)(2*e^x)dx = [2x*e^x](0-1) - [2(x-1)e^x](0-1) = (2*1*e^1)-(2*0*e^0)-(2(1-1)e^1)-(2(0-1)e^0) = 2e-0-0-2 = 2e-2


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. september 2009 af peter lind

Efter første lighedstegn ∫012exdx = [2ex]01


Svar #8
27. september 2009 af Kamelkalle (Slettet)

åårh okay... så får jeg -2?


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. september 2009 af peter lind

Det gør jeg også


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. september 2009 af mathon

d)
"Her kan jeg ikke se mig ud af, hvad min indre funktion skal være.."

der er heller ingen i ndre funktion
...........
delvis integration

∫2x·exdx = 2x·ex - ∫ex·2dx = 2x·ex - 2ex = 2ex(x - 1)             (k = 0)


Svar #11
27. september 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Den er jeg med på nu (: Tak skal i have


Skriv et svar til: Integration: med grænser og delvis og/eller substitution

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.