Matematik

Hurtig hjælp!!

04. november 2009 af Manjajensen (Slettet)

I en sekskant er der indtegnet en trekant.

Højden i treknten kan beregnes ved hjælp af formlen:

H2=r2-a2

h=højden i trekanten

r=eradius i cirklen

a= en halv sidelængde i sekskanten.

Beregn højden h?

Alle sider i sekskanten er 20cm

r= 20 cm

skal jeg så sige:

h2=20*20-10*10

h2=300

Men hvad gør jeg så? Altså hvis det overhovedet er rigtigt!!


Skriv et svar til: Hurtig hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.