Matematik

Irriterende lille problem

08. november 2009 af Aagaard91 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Har et mindre problem. Skal isolevere v^2 i en formel, og ved på sin vis godt hvordan man gør, jeg ved bare ikke helt hvorfor og jeg skal skrive teorien bag hvordan jeg gør, så det ville være dejligt hvis nogen gad hjælpe.

Denne formel:

1/2v^2  =   gh

Den kommer til at lyde:

v^2 =  2gh

Er der nogen der kan fortælle mig hvorfor det er sådan man gør?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

ja det er fordi du, når du kun har oplysninger om højden (g er jo en konstant, så skal have en nem måde at find hastigheden på, så v = √(2gh), her har du altså ikke tiden t med inde i billedet


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2009 af Eminem1234 (Slettet)

Fordi du dividerer med 1/2 på begge sider, derfor fjernes den på venstre side, og fordobler højre side, fordi det er hvad der sker når man dividerer noget med en halv.

Tjek efter med 2/0.5 = 4


Skriv et svar til: Irriterende lille problem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.