Matematik

Er denne her rigtig???

09. november 2009 af Manjajensen (Slettet)

Kirkerne bruger stearinlys.

Stearinlys er pakket i æsker.

En æske har de mål, som er vist på figur 1?

Figur 1 målene:

højde: 6,8 cm

bredde: 20,5 cm

længde:22,8 cm

Beregn rumfanget af æsken.???

Skal jeg så sige 6,8*20,5*22,8= 3178,32 cm^3 (skal jeg skrive decimalerne)

Er det rigtigt??

Et stearinlys har de mål, som er vist på figur 2

figur 2 målene:

h: 20 cm

Fra den ene ende til den anden ende: 2,2 cm

Hvor mange stearinlys kan der højst ligge inde i æsken.?

Hvad skal jeg gøre?

Skal jeg sige 20*2,2= 44cm

=3178,32/44= 72,23 stearinlys eller hvad??

Det haster virkelig


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2009 af lkjhgf (Slettet)

Ja, hvis lysene er kasseformede, så ser det helt rigtigt ud, bortset fra at det ikke giver megen mening at sige at der højest kan være 72,23 lys i kassen, der er kan højst være 72,


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2009 af Yow! (Slettet)

ja...fremgangsmåden er helt korrekt...

du skal bare huske, at man ikke kan have 72,23 stearinlys...det må blive 72 =)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2009 af Yow! (Slettet)

agrhhh... der var lkjhgf lidt for hurtig =)


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2009 af lkjhgf (Slettet)

 =P


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2009 af Yow! (Slettet)

blærerøv =P


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. november 2009 af MN-P (Slettet)

h=20 cm og 2,2 cm hvad er det for mål?

det giver godt nok 44 men det må da være cm2

hvad er lysenes højde og diameter?

Der er helt givet luft mellem lysene, så du kan ikke bare dividere kassens rumgang med lysenes rumfang.


Skriv et svar til: Er denne her rigtig???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.