Kemi

masse af vand i ethanol

11. november 2009 af ibbamse (Slettet) - Niveau: B-niveau

Spørgsmålene lyder som følger:

ethanol 96%,  50 ml., massefylde ( densitet ) = 0,82 g/ml.

udregn massen af ethanol og massen af vand i?

Jeg har gjort følgende   volumen x massefylde = masse

                                               50 ml.     x   0,82 g/ml.  =  41 g ethanol

vedrørende vand har jeg sagt at 4 % vand i 50 ml = 2 ml. og da vands massefylde er 1 er 2 ml = 2 g

er det rigtigt, jeg er meget i tvivl


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. november 2009 af vindhansen (Slettet)

 Der er tale om vægt procent.

Massen af 50 ml er 41g 

96% af 41g er 39,36g

4% af 41 g er 1,64g


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2009 af vindhansen (Slettet)

 Hvis du køber en god flaske cognag er etanol indholdet opgivet som volumen indhold og summen af vand og etanol % kan overstige 100 vol%. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2009 af vindhansen (Slettet)

 Blandingen etanol-vand er meget interessant det vil du finde ud af hvis du stikker spaden lidt dybere.

Stikord er f.eks.

masse%

volumen%

destillation

Absolut alkohol

Azeotrop 


Skriv et svar til: masse af vand i ethanol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.