Kemi

Molar masse for syre

14. november 2009 af Burton13 (Slettet)

Hej :)

Ville høre om lidt hjælp til en opgave. 0,1035g af en ukendt monohydron syre titreres med 0,0500 M NaOH opløsning. ved ækvivalenspunktet er der tilsat 28,0 mL.

Beregn syrens molare masse?

Ville være skønt med lidt hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2009 af Darwin (Slettet)

#0.

Reaktion:

HA + NaOH(aq) → A-Na+ + H2O(l)

n(NaOH) = (0.05 mol/L)·(2.8·10-2 L) = 1.4·10-3 mol

n(NaOH) = n(HA)  (fra reaktionsskemaet, 1:1), dvs.

n = m/M ⇔ M = m/n = (0.1035 g)/(1.4·10-3 mol) = 73.9 g/mol.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2009 af mathon

nsyre = ntitrator = (0,028 L)·(0,0500 mol/L) = 0,0014 mol

syrens molmasse M = m/n = (0,1035 g)/(0,0014 mol) = 73,9286 g/mol

..........

som nu blev overflødigt, da Darwin har rettet sin potensfejl inden tidsudløb.


Svar #3
14. november 2009 af Burton13 (Slettet)

Gud ja :) det var jo nemt.. Det er vist for lang tid siden man har haft syre/base teori..

Tusind tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2009 af Darwin (Slettet)

#2.

Beklager. Dit svar var endnu ikke blevet synligt da jeg trykkede 'rediger indlæg'.


Skriv et svar til: Molar masse for syre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.