Kemi

Molar masse

18. november 2009 af Burton13 (Slettet)

Jeg har en ukendt organisk forbindelse hvor jeg har fået den empiriske formel til CH2O og skal nu beregne den molare masse for det ukendte stof.

Jeg har oplysningerne at ved 100º C og 0,981 bar er det ukendte stof på gasform og har densiteten 2,28 g/L.

Går ud fra at jeg skal anvende idealgasligningen, men mangler en volumen. Kan densiteten evt. omregnes?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2009 af mathon

M = d·R·T/p = (2,28 g/L)·(0,083145 bar·L/(mol·K))·((273,15+100) K)/(0,981 bar) = 72,1084 g/mol


Svar #2
18. november 2009 af Burton13 (Slettet)

Tak :) skal lige høre om en ting mere. Forbindelsen kan ikke oxideres videre til en carboxylsyre.

Er vi så ikke enige om at det er en tertiær alkohol


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2009 af Bennike (Slettet)

Det kan også være en keton .


Svar #4
18. november 2009 af Burton13 (Slettet)

Nårh ja :) jamen så passer det jo også overens med den empiriske formel :)


Skriv et svar til: Molar masse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.