Matematik

Halveringstid og masse.

22. november 2009 af Takeo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Massen af en klump af den radioaktive isotop Ni-63 er bestemt ved f(t)=2e^-0,007534t

hvor t er tiden (målt i år), og f(t) er massen af klumpen (målt i gram)

Hvordan bestemmer jeg halveringstiden og bestemmer, hvor mange år der går, før massen af klumpen er 0,5 gram


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2009 af Sara Lykke (Slettet)

Halveringstiden er den tid der skal gå før massen er halveret. Dvs. det t der svarer til 0,5*f(t). Bestem halveringstiden ved at isolere reducere 0,5*(2e^-0,007534t)

Løs ligningen f(t) = 0,5 dvs. 0,5 = 2e^-0,007534t


Skriv et svar til: Halveringstid og masse.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.