Kemi

massen

24. november 2009 af msn88 (Slettet)

hej

der står i min opg at

how much KIO3 must be weighed out for 1 L ca 0,002 M KIO3 

KIO3 = 213,9496

er det denne mformel m = M * n

0,002 * 213,9496 = 0,4278 g


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2009 af Gate2 (Slettet)

Den beregnede masse er næsten korrekt, der er en afrundingsfejl - massen = 0,4279 g KIO3

I dette tilfælde går det godt, fordi du skal fremstille 1 L, men  du gør dig selv en tjeneste ved at inddrage volumen i dine dine beregninger.

formlen du bruger; udledes af

m/M = c *V / 1000 mL/L -- hvor er koncentrionen i mol/L og V er volumen i mL.

i dit tilfælde;

m / 213,9496 g/mol = (0,002 mol/L * 1000 mL) / 1000 mL/L ⇒

m = (0,002 mol/L * 1000 mL) / (1000 mL/L * 213,9496 g/mol) = 0,4279 g

Hvis du ser på koncentrationen - ca. 0,002 M, så er den opgivet med et betydende ciffer, volumen er opgivet med et betydende ciffer, --- så dit resultat bør ikke opgives med mere end et betydende ciffer  0,4 g.

Af hensyn til senere beregninger afvejer du på analysevægt, -- 0,4xxx til 0,44xx med en præcision på 0,1 mg


Skriv et svar til: massen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.