Matematik

Problemer med TI-89

25. november 2009 af Jone (Slettet)

Hej alle

Jeg prøver på at taste 2*cos(x)+1=0 på lommeregneren. Men der bliver ved med at stå "missing )". Uanset hvor mange parenteser jeg indsætter, hjælper det ikke med at få resultatet. Nogen der kan hjælpe? tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Vil du løse for x?


Svar #2
25. november 2009 af Jone (Slettet)

jeg skal løse x i ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: solve(2*cos(x) +1 = 0,x) er den korrekte måde at skrive det på. Det burde virke.


Svar #4
25. november 2009 af Jone (Slettet)

Når jeg taster det ind sådan som du har vist. Så får jeg nogle mærkelige værdier, jeg ikke forstår. Der står som resultat: x=6,28319*(mærkelig tegn, der ligner e)n4 + 2,0944   eller  x=6,28319*en4 - 2,0944. Hvordan skal dette opfattes? For overskueligheds skyld kan du lige taste det ind på lommeregner, og se hvad jeg mener.


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Regner du i radianer eller grader?

Jeg har ikke min lommeregner i nærheden.

Du kan desuden løse den semi-i-hovedet. Træk 1 fra på begge sider og divider med 2.


Svar #6
25. november 2009 af Jone (Slettet)

Jeg regner i radianer.


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. november 2009 af mathon

2·cos(x) + 1 = 0

cos(x) = -(1/2)

cos(xo) = cos(2π-xo) = -(1/2)

xo = (2π/3)     2π-xo = (4π/3)

       (2π/3) + p·2π          
x =                           p ∈ Z
       (4π/3) + p·2π


Svar #8
25. november 2009 af Jone (Slettet)

Mathon jeg forstår faktisk ikke herfra

cos(xo) = cos(2π-x0) = -(1/2)

x0 = (π/3) 2π-x0 = (5π/3)

(π/3) + p·2π
x = p ∈ Z
(5π/3) + p·2π
 

Hvordan kommer pi og p ind i billedet?


Svar #9
25. november 2009 af Jone (Slettet)

Når jeg ser på din differentation af ligningen, får jeg et nyt spørgsmål i tanken. Men først skriver lige hele opgaven, så du bedre kan se det for dig.

Opg.

En funktion f er bestemt ved f(x)=x+sinx  ,  x∈[0;2π]
 

1) Løs ligningen f '(x)=0, og gør rede for monotoniforhold for f.

Så jeg vil først differentere ligningen, hvilket jeg får hjælp til. Derefter skal jeg bestemme nulpunkterne for at gør rede for monotoniforhold. Du har fået nulpunkterne til (2π/3) + p·2π og (4π/3) + p·2π. Spørgsmålet er: Hvordan skal jeg gør rede for monotoniforholdene udfra nulpunkterne. Jeg forstår ikke nulpunkterne.


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. november 2009 af mathon

xo = (2π/3)   2π-xo = (4π/3)

i det principale interval [0;2π[

har cos(x) = -(1/2) to løsninger

         (2π/3)  og    (4π/3)

men cos er en periodisk funktion med perioden 2π

hvorfor den generelle løsning er

       (2π/3) + p·2π          
x =                           p ∈ Z
       (4π/3) + p·2π


Svar #11
25. november 2009 af Jone (Slettet)

når ok. Men hvordan kan man udfra de to løsninger gør rede for monotoniforhold?


Brugbart svar (0)

Svar #12
25. november 2009 af mathon

i #9

indfører du restriktionen x∈[0;2π]

hvoraf


       (2π/3)           
x =                         
       (4π/3)


Svar #13
25. november 2009 af Jone (Slettet)

xo = (2π/3) 2π-xo = (4π/3)  Står der gangetegn mellem (2π/3) og 2π-xo ?


Brugbart svar (0)

Svar #14
25. november 2009 af mathon

#9

"Når jeg ser på din differentiation af ligningen"

jeg minder lige om, at jeg ikke har differentieret nogen ligning
men
blot svaret på
løsningen til 2·cos(x)+1=0

af dig
bragt i interessefeltet i #0
uden nogen sammenhæng med f(x) = x+sinx , x∈[0;2π]
som
du nu klistrer
i #9

                 


Brugbart svar (0)

Svar #15
25. november 2009 af mathon

#9

f '(x) = 1 + cos(x)     x ∈ [0;2π[

f '(xo) = 1 + cos(xo) = 0

            cos(xo) = -1
            xo = π


Svar #16
25. november 2009 af Jone (Slettet)

Ups. Sikke noget vrøvl fra min side. Jeg mener ikke differetation af ligningen men løsningen til ligningen.


Svar #17
25. november 2009 af Jone (Slettet)

Men da jeg differenteret f(x)=x+sinx på lommeregner, fik jeg 2*cos(x)+1, som jeg sætte lig med 0 for at bestemme monotoniforhold. Men er differentation af f(x) forkert? Eller?


Svar #18
25. november 2009 af Jone (Slettet)

Lige en rettelse: Du har skrevet x ∈ [0;2π[. Det er x ∈ [0;2π]


Brugbart svar (0)

Svar #19
25. november 2009 af mathon

d(x+sin(x),x) = 1+cos(x)           hvis du taster rigtigt ind


Svar #20
25. november 2009 af Jone (Slettet)

Du har ret. Min fejl. Dvs vi har nu kun et nulpunkt som er π. Så hvordan bestemmes monotoniforlhold for den?


Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.