Kemi

Hjælp til start på/udregning(molforhold)

29. november 2009 af Ambs - Niveau: C-niveau

 Hejsa alle

Håber at der er nogen der kan hjælpe mig med denne opgave.

Opgaven lyder:

En kemisk forbindelse består af:

* 15.2 masse% NA

* 53.3masse% Br

* 31.8masse% O

Beregn molforholdet mellem de angivende atomer, og giv forbindelsen et systematisk navn.

Mit spørgsmål er så, hvordan skal jeg sætte den kemiske forbindelse sammen(NABrO, eller Na + Br + O, eller?), hvad skal jeg bruge masse% til...

I det store hele, hjælp mig til at komme i gang med opgaven?

Mvh. André 


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. november 2009 af Bennike (Slettet)

Na: 15,2 / 12,01 = 1,26561 / 0.667084 = 1,89723 (2)

Br: 53,3 / 79,90 = 0.667084 / 0.667084 = 1

O: 31,8 / 16,00 =1.9875 / 0.667084 = 2,97938 (3)

(Na2BrO3)

Jeg vil mene at molforholdet er Na:Br:O = 2:1:3


Svar #2
29. november 2009 af Ambs

Hejsa Bennike

Mange tak for svaret nu kan jeg godt se det

Har dog lige ét spørgsmål til, hvor kommer de 0.667084 fra? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. november 2009 af bn1991 (Slettet)

det er stofmængden af Br. Da denne er den laveste stofmængde, er det den, som divideres med de andre, for at finde stofmængdeforholdet.


Svar #4
29. november 2009 af Ambs

 Mange mange Tak


Skriv et svar til: Hjælp til start på/udregning(molforhold)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.