Kemi

Bestemmelse af et stofs molare masse og molekylformel

23. januar 2005 af nadia0 (Slettet)
Hej!
Jeg skal til at skrive rapport "Bestemmelse af et stofs molare masse og molekylformel" (øvelse 18 Mygind/Øvelser2/3) ..
Ved ik helt hva jeg kan skrive i teori-delen, håber nogen kan hjælpe mig med det??

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2005 af KemiKasper (Slettet)

Hvilke metoder har du brugt for at finde den molare masse og molekylformlen?

Svar #2
23. januar 2005 af nadia0 (Slettet)

* jeg har ihvertfald beregnet stofmængden af dampen i kolben ved hjælp af idealgasloven..
* fandt empiriskeformel
men er ik helt færdig med aa beregne min resultater!

Svar #3
25. januar 2005 af nadia0 (Slettet)

hej igen!! HÅBER nogen kan hjælpe mig med at rette min efter behandling, om det er rigtig el. forkert regnet ud?

resultater:

Masse af kolbe: 102,34 g
Masse af kolbe og fortættet væskedamp: 103,54 g
Volumen V: 320 mL
Barometerstand P: 1,020 bar ~ 1,020bar

Efter behandling:

1. På er barometer kan man normalt aflæse trykket i mmHg eller i mbar (millibar). Omregn trykket til atm, idet der gælder følgende sammenhænge mellem enhederne:
1 atm = 760 mmHg
1 atm =1013 bar

(DENNE SPØRGSMÅL FORSTÅR JEG IK, HVORDAN SKAL JEG LØSE)!

2. Vi regner med, at dampen i kolben har temperaturen 373 K. Jeg skal nu bruge idealgasloven til at beregne stofmængden af dampen i kolben:

n=p*V/R*T <=> (1,020bar*0,320L)/(0,08314*373K)=0,01053mol

3. Jeg anvender vejeresultaterne til at finde dampens masse, hvorefter beregner stoffets molare masse:

m = m(efter)-m(kolben)<=> 103,54g-102,34g=1,2g

M = m(g)/n(mol)=1,2g/0,01053g/mol= 114g/mol


4. Jeg benytter de opgivne grundstofprocenter til at finde stoffets empiriske formel:

Atom: C & H
Vægt i %: C=87,8g H=12,2g
Molare masse M: C=12g/mol H=1g/mol
Stofmængde n: 7,3 mol
Den mindste forhold: ???

Den empiriske formel: C9H15(ER DEN RIGTIG?)

5. Jeg anvender den empiriske formel og den målte molare masse til at finde stoffets molekylformel: (HVORDAN SKAL REGNE DENNE)???

Svar #4
25. januar 2005 af nadia0 (Slettet)

hej igen!! HÅBER nogen kan hjælpe mig med at rette min efter behandling, om det er rigtig el. forkert regnet ud?

resultater:

Masse af kolbe: 102,34 g
Masse af kolbe og fortættet væskedamp: 103,54 g
Volumen V: 320 mL
Barometerstand P: 1,020 bar ~ 1,020bar

Efter behandling:

1. På er barometer kan man normalt aflæse trykket i mmHg eller i mbar (millibar). Omregn trykket til atm, idet der gælder følgende sammenhænge mellem enhederne:
1 atm = 760 mmHg
1 atm =1013 bar

(DENNE SPØRGSMÅL FORSTÅR JEG IK, HVORDAN SKAL JEG LØSE)!

2. Vi regner med, at dampen i kolben har temperaturen 373 K. Jeg skal nu bruge idealgasloven til at beregne stofmængden af dampen i kolben:

n=p*V/R*T <=> (1,020bar*0,320L)/(0,08314*373K)=0,01053mol

3. Jeg anvender vejeresultaterne til at finde dampens masse, hvorefter beregner stoffets molare masse:

m = m(efter)-m(kolben)<=> 103,54g-102,34g=1,2g

M = m(g)/n(mol)=1,2g/0,01053g/mol= 114g/mol


4. Jeg benytter de opgivne grundstofprocenter til at finde stoffets empiriske formel:

Atom: C & H
Vægt i %: C=87,8g H=12,2g
Molare masse M: C=12g/mol H=1g/mol
Stofmængde n: C=7,3mol H=12,2mol
Den mindste forhold: ???

Den empiriske formel: C9H15(ER DEN RIGTIG?)

5. Jeg anvender den empiriske formel og den målte molare masse til at finde stoffets molekylformel: (HVORDAN SKAL REGNE DENNE)???

Svar #5
25. januar 2005 af nadia0 (Slettet)

anyone??

Svar #6
25. januar 2005 af nadia0 (Slettet)

er her ik nogen , der kan hjælpe mig....

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. januar 2005 af frodo (Slettet)

kigger på det i morgen

Skriv et svar til: Bestemmelse af et stofs molare masse og molekylformel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.