Matematik

Hurtig hjælp!! Differentialkvotient?

08. december 2009 af Daahlen (Slettet)

Hej, jeg har fået en opgave, som lyder: Vis hvordan differentialkvotienten for nogle simple funktioner (f.eks. f(x) = x2 og f(x) = √x findes ved hjælp af definitionen for differentialkvotient.

Aner ikke hvordan det gøres? Kan nogen forklare det på en simpel måde? Evt. vise f(x) = x2 ?

Det haster, da det er til i morgen.

Hilsen simon


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2009 af Daniel TA (Slettet)

Du skal bruge tretrins reglen. Det står der sikkert noget om i din bog.


Svar #2
08. december 2009 af Daahlen (Slettet)

Forstår ikke bogens forklaring.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2009 af MXD (Slettet)

f(x)=x2

For at finde f mærke, siger du n*xn-1. Altså i dit tilfælde, f ' (x0) = 2*x2-1 det samme som f ' (x0) = 2*x. Her endnu eks. vis du stadig ikke er 100% sikker. f(x) = x3  for finde f mærke gør vi det samme, f ' (x0) = 3*x3-1 det samme som f ' (x0) = 3*x2.


Svar #4
08. december 2009 af Daahlen (Slettet)

ja, det er jeg klar over, men det er vel ikke svaret på opgaven, som lyder, at den skal findes ved hjælp af definitionen for differentialkvotient?


Skriv et svar til: Hurtig hjælp!! Differentialkvotient?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.