Kemi
hurtig hjælp til kemiopg.
02. februar 2005 af
cs (Slettet)
Hej har afl.opg for som hedder biokemisk puffer vil høre om der er nogle der kan hjælpe i opg d, og evt rette de andre, da den skal afleveres i morgen.
Har lavet noget af det selv.
Tris har styrkeesponenten pkb=5,92 ved 25 grader
b)beregn pH for en 0,1 M vandig opløsning af tris ved 25 grader
- pOH=0,5*(pkb-logcb)=0,5(5,92-log0,1)=3,46
pH=14-pOH=14-3,46=10,54
Tris protoneres med saltsyre til den korrespondernede syre trisH+. der fremstilles en pufferopløsning ved at blande 100 ml 0,10 M tris med 7,1 ml 1 M saltsyre ved 25 grader
c)beregning af pH for den fremstillede pufferopløsning
pH=pks+log nb/ns=
(14-5,92)+log(0,01/0,0071)=9,23
d)beregn det osmotiske tryk, her er jeg i
tvivl om hvilken formel jeg skal bruge. håber nogen vil hjælpe.
Vi ser på følgende ligevægt mellem trisH+ og tris i vandig opløsning.
trisH+(aq) +H20(l) -> tris(aq) + H30+(aq)
For denne protolyse er den molare stnadardentalpi bestemt til 47,70 kJ/mol
e)beregn delta Gm standard og delta Sm standard for protolysen ved 25 graer, her går jeg ud fra at man bare skal indsætte tabelværdier.
Har lavet noget af det selv.
Tris har styrkeesponenten pkb=5,92 ved 25 grader
b)beregn pH for en 0,1 M vandig opløsning af tris ved 25 grader
- pOH=0,5*(pkb-logcb)=0,5(5,92-log0,1)=3,46
pH=14-pOH=14-3,46=10,54
Tris protoneres med saltsyre til den korrespondernede syre trisH+. der fremstilles en pufferopløsning ved at blande 100 ml 0,10 M tris med 7,1 ml 1 M saltsyre ved 25 grader
c)beregning af pH for den fremstillede pufferopløsning
pH=pks+log nb/ns=
(14-5,92)+log(0,01/0,0071)=9,23
d)beregn det osmotiske tryk, her er jeg i
tvivl om hvilken formel jeg skal bruge. håber nogen vil hjælpe.
Vi ser på følgende ligevægt mellem trisH+ og tris i vandig opløsning.
trisH+(aq) +H20(l) -> tris(aq) + H30+(aq)
For denne protolyse er den molare stnadardentalpi bestemt til 47,70 kJ/mol
e)beregn delta Gm standard og delta Sm standard for protolysen ved 25 graer, her går jeg ud fra at man bare skal indsætte tabelværdier.
Svar #1
02. februar 2005 af frodo (Slettet)
d) kig på protolysen af Tris:
Tris + H20 --> TrisH+ + OH-
det er altså Tris, TrisH+ og OH-, derpåvirker det osmotiske tryk. Indsæt summen af disse i stedet for [A] i:
p(osm)=[A]*R*T
e)selvfølgelig skal du det. Der står jo netop STANDARD.
Tris + H20 --> TrisH+ + OH-
det er altså Tris, TrisH+ og OH-, derpåvirker det osmotiske tryk. Indsæt summen af disse i stedet for [A] i:
p(osm)=[A]*R*T
e)selvfølgelig skal du det. Der står jo netop STANDARD.
Svar #2
02. februar 2005 af cs (Slettet)
Men skal jeg ikke kun have summen af koncentrationerne af tris og trisH+, da jeg ikke får opgivet reaktionen før spørgsmålet + det at det er de to koncentrationer jeg har benyttet i pufferligningen og i så fald bliver summen så 0,10 M +1M=1,10M
ell. (0,0071mol+0,01mol)/1,10L=0,0155
ell. (0,0071mol+0,01mol)/1,10L=0,0155
Svar #3
02. februar 2005 af frodo (Slettet)
idet du kan regne den formelle koncentration af Tris, og de reagerer 1:1, er [tris]+[TrisH+]=c(Tris, før)
Og [OH-] kan du regn eud fra pH-værdien.
For det ER alle tre stoffer der påvirker det osmotiske tryk,
Og [OH-] kan du regn eud fra pH-værdien.
For det ER alle tre stoffer der påvirker det osmotiske tryk,
Skriv et svar til: hurtig hjælp til kemiopg.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
