Matematik

Hurtigt svarede Spørgsmål til mat!

24. januar 2010 af marillion (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej.. jeg har nu siddet længe og kan ikke finde ud af de her få opgaver.. Nogen som kan hjælpe?

Opg 2. Nedenstående tabel viser antallet af diabetikere i Danmark i 2001 og 2005.

År: 2001 2005
Antal: 156000 206000

Antallet af diabetikere i Danmark i perioden 2001-2005 kan med god tilnærmelse beskrives ved en model af formen y= ax + b, hvor y er antal diabetikere , og x er antal år efter 2001.

a) bestem tallene a og b.

b) I hvilket år vil antallet af diabetikere passere 275 000, hvis denne udvikling fortsætter?

opg. 3

En person indsætter et beløb på en bankkonto. Kontoen forrentes med en fast årlig rente på 2,04 %. Efter 5 år til denne rente står der 16 593,71 kr. på kontoen.

a) bestem det beløb , der blev indsat på kontoen.

Personen lukker nu kontoen, og indsætter de 16 593,71 kr. i en anden bank til en højere rente. Efter 4 år på den nye konto står der 18 749,00 kr. på kontoen.

b) Bestem den årlige procentvise rente i den nye bank.

På forhånd tak!
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2010 af verine (Slettet)

det er nogle meget simple opgaver.

I henhold til opgave a, hvis jeg så siger følgende:

(y2-y1) / (x2-x1) = a.

så burde du kunne finde ud af resten


Svar #2
24. januar 2010 af marillion (Slettet)

Jeg forstår det stadigt ikke...


Svar #3
24. januar 2010 af marillion (Slettet)

 Nogen som muligvis kan lave dem for mig, eller ihvertfald sætte opgaverne i et lidt nemmere lys? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. januar 2010 af 4real (Slettet)

Opg 2

a)

1. Du skal sætte (x1,y1) = (0,156000). Hvad tror du så du skal sætte (x2,y2) = ?

2. Når du har fundet ud af det skal du bruge formlen i #2.

3. Isoler b i

y = ax + b

og indsæt et af de i 1) givne punkter og det fundne a.

b)

Løs y = 275,000 med hensyn til x. (Husk at x er lig antal år efter 2001).

Opg 3

a)

Du skal bruge kapitalfremskrivningsformlen

Kn = Ko (1+r)n , hvor

r = rente

Ko = startkapital

Kn = slutkapital

n = antal terminer.

Du skal løse ligningen med hensyn til Ko og indsætte dine givne størrelser.

b) Løs ligningen med hensyn til r og indsæt dine nye tal, n og Kn


Skriv et svar til: Hurtigt svarede Spørgsmål til mat!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.