Matematik

Produkt

31. januar 2010 af seriøs (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal bestemme f'(x0) ved at benytte produktreglen:

f2(x) = √x (3-2x)

Jeg er itvivl om, jeg skal starte med gange ind i parantesen dvs. hvor  jeg får:
 

f'(x) = 3√x    og     g*(x) = 2√x2

Eller om jeg skal tage leddene fra hinanden således:

f'(x) = √x      og      g*(x) = 3 - 2x

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. januar 2010 af mathon

     f(x) = √(x)·(3-2x)

     f '(x) = 1(2√(x))·(3-2x) + √(x)·(-2)

     f '(x) = (3-2x-4x)/(2√(x))

     f '(x) = (3-6x)/(2√(x))

     f '(x) = (3/2)·(1-2x)/√(x)


Svar #2
31. januar 2010 af seriøs (Slettet)

f(x) = √(x)·(3-2x)

dvs. her ganger du ind og får først ved at bruge produktreglen:

f'(x) = √(x)·(3-2x)   +     g'(x) = √(x)·(-2)         men hvorfor kun -2 her ...?

Kan du forklare mig det herfra?

f '(x) = 1(2√(x))·(3-2x) + √(x)·(-2)
 


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. januar 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:mellemregning_3.doc

Svar #4
02. februar 2010 af seriøs (Slettet)

TUSIND TAK :) jeg er helt med.


Skriv et svar til: Produkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.