Matematik

Isolering matematik

31. januar 2010 af liiiiiiine (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvordan kan man isolere v fra denne ligning?

1000 = (2,765 x v + 0,0480 x 168) (ianden)
: 119
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2010 af notpozitive (Slettet)

du ganger self. 0,0480 med 168 først, hvilket giver: 8,064

1000*119=(2,765 v + 8,064)²

(a+b)² =a² + b² + 2ab

så:

(2,765 v + 8,064)²= 2,765² *v² + 8,064² + 2* 2,765 v * 8,064

119000= 7,645225 * v² + 65,028096 + 44,593920 v

kom ikke længere :D:D:D men du kan evt. bruge solve funktionen på din lommeregner og få:

v= 121,844400 or v= -127,677311


Skriv et svar til: Isolering matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.