Kemi

basens molare masse

03. februar 2010 af Emma1991 (Slettet)

En organisk base ønskes identificeret.
Der udføres en titrering af en fremstillet vandig opløsning. 650 mg af basen opløses i vand og fortyndes til 100 mL i en målekolbe. Heraf udtages med pipette 10,0 mL, som titreres med 0,100 mol/L HCl. Ved ækvivalenspunktet er anvendt 14,4 mL HCl.

 Beregn basens molare masse.

jeg har fundet opløseligheden i opløsningen, men kan nu ikkekomme videre, hvordan finder jeg stofmængden i prøven? jeg er klar over, at det er en faktor 10 vi har udtaget..


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. februar 2010 af mathon

650 mg/100 mL = 65 mg/10 mL

      nb = (0,014 L)·(0,100 mol/L) = 0,0014 mol    hvis reaktionen er 1: 1

basens molmasse = (0,065 g)/(0,0014 mol) = 46,4286 g/mol


Skriv et svar til: basens molare masse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.