Matematik

Hurtigt - fordobling

10. februar 2010 af sweeti14 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal bestemme fordoblingstiden og jeg har prøvet, men ejg får den ikke til at give det den skal.

I en periode vokser en befolknigs størrelse N(t) eksponentielt:

N(t) = 5,7*e0,035*t , hvor tiden t er målt i år og befolkningens størrelse i mio.

Jeg har differentieret for at finde hastigheden som befolkningen vokser med:

N'(t)=0,1995*e0,035*t

Og derefter regnet hastigheden ud når t= 5 og T= 10

Den opgave jeg mangler er:

Bestem halveringstiden. Facit skal være 19,8 år men det får jeg ikke. Håber der er en der hurtigt vil hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2010 af mathon

der kan ikke blive tale om halveringstid da e0,035 = 1,03562
dvs
      med væksten 3,562%

men
      fordoblingstiden er T2 = ln(2)/k = ln(2)/0,035 = 19,8042

..............

din overskrift spørger om fordobling
men du synes tankemæssigt "skredet" over i halvering
- og så kan det jo selvfølgelig ikke komme til at passe beregningsmæssigt


Svar #2
10. februar 2010 af sweeti14 (Slettet)

tak mente også fordobling :)


Skriv et svar til: Hurtigt - fordobling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.