Kemi

vær sød at hjælpe mig :(

11. februar 2010 af jangirkhan (Slettet)

Hej venner.

Jeg har svært ved at finde den aktuelle koncentration af

0,1 M     NaCl

1 M        Na2O

0,2        Na3PO4

Håber at I kan hjælpe mig.

på forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. februar 2010 af Marjo (Slettet)

start med at lave et reaktionsskema for hver af stofferne fx

Na^+ (aq) + C^- (aq) --> NaCl kig på forholdet mellem de enkelte ioner, hvilket forhold reagerer de i? her er det 1:1, derfor svarer den formelle koncentration til den aktuelle koncetration.

I 2'eren reagerer de i forholdet 2:1, derfor skal du gange den formelle koncentration med 2 for at få den aktuelle koncentration for Natrium :D 


Svar #2
11. februar 2010 af jangirkhan (Slettet)

jeg forstår ikke hvad du mener i 2' eren :S


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. februar 2010 af Gate2 (Slettet)

1 M Na2O; opløs / dissocier dit stof i ioner

Na2O --> 2 Na+ + O2- ,, her kan du se at stoffet består af 2  Na+ og 1 O2-, det med føre at den aktuelle koncentration af [Na] = 2 M og den aktuelle koncentration af [O] = 1 M.

0,2 M Na3PO4
 

Na3PO4 --> 3 Na+ + PO43-

[Na] = 3 * 0,2 = 0,6 M, [PO4] = 0,2 M


Svar #4
11. februar 2010 af jangirkhan (Slettet)

ahhh I seee...

Tusind tak :)


Skriv et svar til: vær sød at hjælpe mig :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.