Matematik

differential regning og rumfang

13. februar 2010 af dennise (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvad gør man i opgaven?

En beholder,der har form som en cylinder med radius r cm=12,5 og længde l cm =150 og beholderens rumfang V cm^3 =0,75                   V=pi*r^2*l

En pakke skal sendes til norge har form som tidliger sagt cylinder og pakkens længde+omkreds længde l =150cm+omkreds =100 cm  skal være størst muligt 250 cm.

der skal vises at V for sådan en pakke er bestemt ved      V=250*pi*r^2-2*pi^2*r^3

     bestem det størst mulige rumfang af sådan en pakke.                                                  lille cy.                        stor cylinder

                                                                                                               danmark                       100*60*60cm      længde 150cm

                                                                                                                                                                                      diameter25cm

                                                                                                                  Danmark                                     længde 150cm     længde 200cm 

                                                                                                                                                       

                                                                                                                                                         rumfang 1m^3       rumfang1m^3      

                                                                                                                   Norge                           længde100cm     længde150cm

                                                                                                                                                længde+omkreds250cm  læng.150

                                                                                                                                                                                                 læng.+omk.

                                                                                                                                                                                                  250cm                   

                                                                                                                                                                                          

    

          det er differentialregning....hvad gør man?                                                                                                      

                                                                                                                                                       

                           


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2010 af PeterValberg

Har du mulighed for at uploade den originale opgavetekst, for det ser lidt uoverskueligt ud herover

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: differential regning og rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.