Matematik

Hurtig differential hjælp

25. februar 2010 af ShaneM (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude.
Jeg sidder og mangler en meget hurtig hjælp til følgende opgave:

Et polynomium f er bestemt ved regneforskriften f(x)=3x^3-5x^2-4x+4

Bestem hældningskoefficienten for tangenten til grafen for f i punktet (2,f(2))

Mvh ShaneM 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2010 af PeterValberg

Hældningskoefficienten for tangenten i punktet har samme værdi som differentialkvotienten tiol den aktuelle x-værdi, så du skal have fundet frem til et udtryk for differentialkvotienten først:

tangenten i punktet (2, f(2)) har altså hældningskoefficienten a=12
ligningen for tangenten i punktet er forøvrigt:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2010 af JKaram (Slettet)

Det du gør er at differentiere funktion. Dernæst indsætter du x=2, og da har du hældningen i punktet.

Skal du senere bestemme tangensligning bruger du formlen

y=f'(2)(x-2)+f(2).

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2010 af PeterValberg

Glemte i øvrigt lige at nævne TI89'erens udemærkede muligheder for at klare det for dig:

Enten:

d(3x^3-5x^2-4x+4,x) STO> fm(x)   (STO> er "store" knappen på TI89), hvilket "outputter" "done"
herefter er det:  fm(2)  der skal tastes, hvilket "outputter" 12 (som er svaret)

Eller det hele i "et hug"

d(3x^3-5x^2-4x+4,x) | x=2  hvilket "outputter" 12

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hurtig differential hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.