Kemi

Bestem massen af kaliumchromat

01. marts 2010 af henrylarsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg går lidt i stå ved denne beregning. Kan nogen hjælpe?

Bestem massen af kaliumchromat, der skal til for at fremstille 4,49 L 0,107 M kaliumchromatopløsning.

N=V*C = 4,49L*0,107 mol/L = 0,48043 mol

M=(


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. marts 2010 af PoKulaKi (Slettet)

Det er ret forvirrende at du bruger store bogstaver når du mener små bogstaver, især da du skal til at bruge både m og M.

ved et lille opslag i det periodiske system får du:

M(K2CrO4)= 194,19g/mol

Du har jo allerede udregnet n, så du bruger bare

 m = M * n


Skriv et svar til: Bestem massen af kaliumchromat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.