Matematik

hjælp til matematik fsa 1993

09. marts 2010 af hpsønder (Slettet) - Niveau: 9. klasse

jeg sidder og skal hjælpe min datter med opgaverne i fsa matematik fra 1993. Der er en jeg ikke kan finde ud af. Der en opgave hvor man skal regne omkreds og areal ud. Det er et bassin hvor der på hver side er 120cm + 120 cm og så er der på hver side en halv cirkel hvor radius er 70 cm. Lige meget hvordan jeg regner den ud så bliver omkreder noget størrer end arealet... Please hjælp mig så jeg kan hjælpe hende.......På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Omkredsen er lig den halve omkreds af rektanglet  + omkredsen af de to halvcirkler, altså (120+120 + 2π•70) cm = (240+140π) cm = 679,8cm = 6,798m .

Arealet er lig med arealet af rektanglet, der har sider 120cm og 2•70 cm = 140cm, plus arealet af de to halvcirkler med radius 70cm. Altså

A = (120•140 + π702) cm2  = (16800+15393,8) cm2 = 32193,8 cm2 = 3,219m2


Svar #2
09. marts 2010 af hpsønder (Slettet)

Nu ved jeg ikke om jeg fik skrevet det forkert. Der er ialt 240 cm + 1 halv cirkel med en radius på 70 cm på hver side


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 - Jeg fortolkede blot, hvad du skrev. Nu forstår jeg så ikke, hvad du mener med 120cm + 120cm på hver side. Måske er det nemmere, hvis du forklarer, hvad du har gjort. Er den rektangulære del af bassinet kvadratisk eller "aflangt" rektangulært? Der er måske endda en tegning?


Skriv et svar til: hjælp til matematik fsa 1993

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.