Matematik

Mat lille spørgsmål, hjælp.

11. marts 2010 af Daniall (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, kan ikke lide huske hvordan man løser den her ligning: -2x²-17 = 0 

Kan du (I) ikke vise mig hvordan man laver den?

takker


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2010 af PeterValberg

Er du helt sikker på, at ligningen ser sådan ud ?

Dermed er der kun til bage at uddrage kvadratroden af et negativt tal (!), hvilket man ikke kan medmindre man accepterer anvendelsen af komplekse tal.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. marts 2010 af Daler92 (Slettet)

-2x²-17 = 0   <=>   -2x² = 17   <=>   -2x = √17   <=>   -x = √17/2   <=>   x = -(√17/2)   <=>   x = 2.06

(:


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2010 af PeterValberg

Nej, sådan kan du ikke gøre:

-2x²-17 = 0 <=> -2x² = 17 <=> -2x = √17 <=> -x = √17/2 <=> x = -(√17/2) <=> x = 2.06

Det går galt, hvor du bruger kvadratroden, fordi du glemmer at tage kvadratroden
af HELE venstresiden, - du glemmer -2, der er "ganget" på x2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. marts 2010 af PeterValberg

Løsningsmængden til ligningen er tom:  L = Ø

(altså med den betingelse at de komplekse tal ikke må bruges)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Mat lille spørgsmål, hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.