Matematik

Cirklens rumfang

16. marts 2010 af Iben4000 (Slettet)

Hej.

Jeg har en halvcirkel, som ved 360 graders rotering om y-aksen danner en kugle, hvordan beregner jeg volumet af denne kugle? Jeg kender cirklens ligning, så der sikkert noget der skal integreres eller lignende ..


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2010 af PeterValberg

Volumet af et omdrejningslegeme omkring y-aksen beregnes som:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
16. marts 2010 af Iben4000 (Slettet)

f(x) kan forestille mig det er cirklens ligning..
men cirklens ligning er jo (x-0)^2 + (y+5,625)^2 = 25,625^2
hvordan indsætter jeg det?


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Men så kender du jo cirklens radius, og dermed kuglens radius r = 25,625. Så er kuglens rumfang

V = 4π/3 r3

I øvrigt samme opgave, som du havde startet tidligere under

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=819884


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. marts 2010 af PeterValberg

Du er nødt til at omskrive ligningen til y= "noget"  det bliver plus/minus kvadratroden af et eller andet udtryk, hvor
+ kvadratroden er ligningen for den øverste halvdel af cirklen og -kvadratroden er den nederst. Jeg kunne forestille mig, at du skal bruge den negative kvadratrodsdel som f(x), - giver det mening ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. marts 2010 af mathon

jævnfør den udledte formel
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=819884


Brugbart svar (1)

Svar #6
16. marts 2010 af mathon

eller


        

Vedhæftet fil:kuglens volumen_2.doc

Skriv et svar til: Cirklens rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.