Matematik

Problem med differentialregning på TI-89

17. marts 2010 af zutton (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har lånt en TI-89 Titanium da jeg skal til terminsprøve i morgen - men da jeg for lidt siden ville regne et par opgaver, opdagede jeg til min gru at den tilsyneladende ikke kan differentiere! Det er formodentlig bare en indstilling et sted, der skal ændres, men jeg har ikke den fornødne tekniske indsigt til at løse problemet selv.

Når jeg skriver et stykke som f'(x) = 2x^2, vil jeg gerne have den til at give mig resultatet 4x. I stedet giver den mig 4-tabellen op til 36. Ligegyldigt hvilket udtryk, jeg prøver at differentiere, giver den mig talrækker frem for brugbare svar!

Kender nogen til problemet, og kan rådgive her i 11. time?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2010 af mathon

prøv
        F6
        1:Clear a-z
         ENTER
         ENTER

og prøv derefter at differentiere igen


Svar #2
17. marts 2010 af zutton (Slettet)

Det hjalp gevaldigt - rigtig mange tak for hjælpen!


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. marts 2010 af mathon

   Define f(x) = 2x^2

   Define g(x) = d(f(x),x)

tast g(x)    (= f '(x)

...............

...det er letsindigt - til en prøve - at forlade sig på en lommeregner, hvis funktion man er ukendt med.


Skriv et svar til: Problem med differentialregning på TI-89

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.