Kemi

masse%

18. marts 2010 af xerox (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej sidder her og laver kemi rapport og sidder fast ved den anden sidste databeregning

spørgsmålet lyder:

beregn masse% i de to andre forsøg(har jeg gjort) beregn gennemsnittet af de 3 resultater(kig første resultat i opgaven lige over) dette  er således masse% af jern(2) i jern(di)sulfatheptahydrat.

ved at det skal gave 55.854 men kan ikke få det til at blive det


Svar #1
18. marts 2010 af xerox (Slettet)

glemte vist at sige at det er 55.854 g/mol


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. marts 2010 af mathon

teoretisk beregning

M(FeSO4*7H2O) = M(FeSO4) + 7·(18,02 g/mol) = (151,91 + 7·18,02) g/mol = 278,05 g/mol

Fe masseprocent = ((55,847 g/mol)/(278,05 g/mol))·100% ≈ 20,1%


Svar #3
18. marts 2010 af xerox (Slettet)

tror du har misforstået

det er masse% af jern(2) i jern(di)sulfatheptahydrat. ikke kun Fe.

og ved ikke hvordan man skal komme frem til de 55.854


Skriv et svar til: masse%

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.