Kemi

Beregn stofmængden af carbondioxid, som stammer fra 2-chlor-3-methylhexan.

05. april 2010 af mayday92 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har et spørgsmål i en opgave jeg har lidt problemer med. Jeg skal beregne stofmængden af carbondioxid, som stammer fra 2-chlor-3-methylhexan.
Jeg har i tidligere opgaver regnet mig frem til at massen af 2-chlor-3-methylhexan før forbrændningen er 3,11g og stofmængden af carbondioxid som dannes i alt er  0,418 mol..

Jeg har mange opgaver af den type, så jeg vil hellere have en forklaring på fremgangsmåden end at opgaverne bliver regnet.

På forhånd tak :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
05. april 2010 af mathon

                                                       2C7H15Cl  +  21O2  →  14CO2 + 2HCl  +  14H2O
ækvivalente stofmængder i mol:           2                                  14
                                                               1                                   7

   M(C7H15Cl) = 134,6485 g/mol

   n(C7H15Cl) = m/M = (3,11g)/(134,6485 g/mol) = 0,023097 mol

   n(CO2) = 7·(0,023097 mol) = 0,16168 mol


Svar #2
05. april 2010 af mayday92 (Slettet)

mange tak Mathon :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. april 2010 af almedinaaa (Slettet)

 Hvordan beregner du massen af 2-chlor-3-methylhexan før forbrændningen?


Svar #4
28. april 2010 af mayday92 (Slettet)

Du skal benytte dig af ækvivalentforholdet..  n(HCl)=n(C7 H15Cl)  Se reaktionsskemaet som du har tidligere i opgaven - hvis du afstemmer det kan du se at det passer

Hvilket vil sige at du kender stofmængden, og kan finde molarmassen - så den er forholdsvis simpel


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. april 2010 af mathon

#3
      M(C7H15Cl1) = (7·12,011 + 15·1,0079 + 1·35,453) g/mol = 134,6485 g/mol

  


Skriv et svar til: Beregn stofmængden af carbondioxid, som stammer fra 2-chlor-3-methylhexan.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.