Matematik

Reduktion spørgsmål - bogstavregning

05. maj 2010 af NPandi (Slettet) - Niveau: 10. klasse

 Hej derude :)

Jeg er stødt på denne opgave jeg ikke kan finde ud af overhovedet. Jeg har fasit omme bag i bogen,. så jeg er mere ude efter at finde ud af hvordan man løser den - og helst med ord :P håber der er nogen der kan hjælpe mig.


a3 - a2 + a3

Mvh Jonas - tak på forhånd! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2010 af hans1337 (Slettet)

Er dit svar tilfældigvis 2a3-a2, for hvis ikke har jeg ikke helt forstået hvad du spøger om


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Sæt a2 som en fælles faktor uden for en parentes:

a3 - a2 + a3 = a2(a - 1 - a) = a2(2a-1)


Svar #3
05. maj 2010 af NPandi (Slettet)

 a3 - a2 + a3

- undskyld, det var dette jeg mente :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. maj 2010 af hans1337 (Slettet)

Ja, så forstår jeg det lidt bedre, men nu har du jo fået svaret


Svar #5
05. maj 2010 af NPandi (Slettet)

 Jeg forstår desværre ikke det svar du skriver Andersen :\


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. maj 2010 af hans1337 (Slettet)

Det du skal gøre er at sætte a^2, uden for parentes


Svar #7
05. maj 2010 af NPandi (Slettet)

 Resultatet skulle blive: 2a3 -a2


Svar #8
05. maj 2010 af NPandi (Slettet)

 Ja men hvorfor lige a2?


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. maj 2010 af hans1337 (Slettet)

Ja, det også det andersen får, hvis du ganger den sidste parentes ud


Svar #10
05. maj 2010 af NPandi (Slettet)

 jeg får bare intet ud af det her: a2(a - 1 - a) = a2(2a-1)

- Kan i forklare det på en anden måde :) mere overskuelig måde.


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. maj 2010 af hans1337 (Slettet)

Ved ikke om man kan komme med en real grund, men blot for det er det logiske at gøre


Brugbart svar (0)

Svar #12
05. maj 2010 af hans1337 (Slettet)

Hvis heg forstår rigtigt har du forstået det omkring at sætte uden for.

Så prøver at forklare a^2(a-1+a)=a^2(2a-1)

a^2 bliver det samme, i parentes finder du 2 a, (tror andersen er kommet til at sætte eet minus i stedet for et plus) og et -1, derfor får du a^2(2a-1)


Brugbart svar (0)

Svar #13
05. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#12 - Ja, du har ret, der havde sneget sig et minus i stedet for et plus ind ved det sidste led i parentesen i #2.

Et korrekt svar er jo også

2a3 -a2 som anført i #7 . Jeg valgte at sætte en fælles faktor a2 udenfor parentes.

a3 - a2 + a3 = 2a3 - a2 = a2(2a-1)


Svar #14
05. maj 2010 af NPandi (Slettet)

Jeg tror bare problemet ligger i jeg ikke ved hvordan man minusser og plusser en funktion som a2
Så det hjælper desværre ikke at skrive ud i en lang linie hvad det er lig med - selvom jeg værdsætter det meget :)


Skriv et svar til: Reduktion spørgsmål - bogstavregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.