Kemi

Hvad betyder pOH

16. juni 2010 af karinaandersen (Slettet)

Hej :D

Er der nogen som ved hvad pOH egentlig står for og hvad det hedder og betyder ?


Svar #1
16. juni 2010 af karinaandersen (Slettet)

og hvad med pks og pkb ? Jeg forstår virkelig ikke hvad der er og betyder! Håber der er nogen som er bedre til kemi end jeg er. Hehe


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. juni 2010 af mathon

       pOH = -log([OH-])

       pKs = -log(Ks)

       pKb = -log(Kb)


Svar #3
17. juni 2010 af karinaandersen (Slettet)

Men står pKs og pKb for noget ? Jeg forstår ikke hvornår jeg skal bruge dem og hvorfor?


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. juni 2010 af mathon

fortyndede middelstærke og svage monoprote syrers reaktion med vand
kan skrives

                                                           HB  +  H2O   <--->    B-  +  H3O+

ligevægtsbrøken giver

                                                           [B- ]·[H3O+] / [HB] = Ks

jo stærkere syre desto større syrekonstant, Ks

jo stærkere syre desto mindre pKs

det ses heraf, at pKs er et mål for syrens styrke

...........................

tilsvarende kan Kb og pKb beregnes


Skriv et svar til: Hvad betyder pOH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.