Matematik

Løs følgende ligningssystemer ved en blyantsmetode:

24. august 2010 af Molzar (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.
Jeg har disse to ligninger:
x-y=10
x+2y=13
Jeg ved godt x=11 og y=1, det er jo ikke svært at gennemskue, men jeg SKAL bruge en såkaldt blyantsmetode.
Blyantsmetoder vi, på klassen, har arbejdet med: Koefficientsmetoden og Substitutionsmetoden.

Mit problem: Jeg kan simpelthen ikke få dette til at give mening, med nogen af metoderne hvis x=11 og y=1 (som Derive forresten(selvfølgelig) også får det til), og jeg ved problemet ligger i min udregning.
Jeg ville blive glad hvis nogen kunne løse problemet, med fyldestgørende udregninger og gerne med en god forklaring; om nødvendigt.
På forhånd mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2010 af Isomorphician

Koefficientmetoden:

(i): x - y = 10

(ii): x + 2y = 13

Udnyt at koefficienterne for x'erne er lige store, og træk derfor (ii) fra (i):

x - y - (x + 2y) = 10 - 13 ................ regn selv videre.

Substitutionsmetoden:

Isoler enten x eller y i (i) eller (ii) og indsæt i den anden ligning:

(i): x = 10 + y, som indsættes i (ii):

10 + y + 2y = 13 ............. regn selv videre.


Skriv et svar til: Løs følgende ligningssystemer ved en blyantsmetode:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.