Matematik

3. gradsligning

26. august 2010 af Jimbodk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Bestem k, så -2 er rod i polynomiet:

p(x)=x^3+kx^2-3x+6

er det korrekt at man starter med at sætte x uden for parentes?

p(x)=x(x^2+kx-3)+6

kan ikke rigtigt komme videre....

håber at der er nogen der vil hjælpe lidt, Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2010 af mathon

  p(-2) = (-2)3 + k·(-2)2 - 3·(-2) + 6 = 0     hvoraf k beregnes


Svar #2
26. august 2010 af Jimbodk (Slettet)

 Mange tak


Skriv et svar til: 3. gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.