Matematik

lille math opg. hjælp??

29. august 2010 af jansp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Løs ligningssystemet:

5x+2y=8

4x-4y=12 

hvordan løser man sådan en? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2010 af Sidselsn (Slettet)

5x+2y=8 <=> (5x+2y)*2=8*2 <=> 10x+4y=16

4x-4y=12

Nu er y-værdien den samme. Så lægger man de to ligninger til hinanden:

10x+4y+4x-4y=16+12 <=>

14x=28 <=>

x=2

Nu sætter du x-værdien ind i en af de to ligninger og kan derfra regne dig frem til y-værdien.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2010 af mette48 (Slettet)

5x+2y=8

4x-4y=12     ⇒    x-y=3                 dividerer med 4 i alle led

x=3+y                                         lægger y til på begge sider

5(3+y)+2y=8                              erstatter x med 3+y

find y af ligningenindsæt y i den ene af ligningerne og find x


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2010 af peter lind

Der er flere muligheder. Du kan for eks. løse den ene af ligningerne med hensyn til x(eller y) og sætte det ind i den anden. En anden mulighed er at gange den ene ligning med et tal så koefficienten til enten x eller y er den samme og derefter trække de 2 ligninger fra hinanden


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. august 2010 af mathon

I:  5x + 2y = 8                                                        
II: 4x - 4y =12                                       II divideres med 2 og kaldes III

I:   5x + 2y =8
III: 2x - 2y = 6                                        I og III adderes                                 

      7x = 14
       x = 2                                              som indsat i I giver

       5·2+2y=8

       2y = -2
       y = -1


Svar #5
29. august 2010 af jansp (Slettet)

# 1, hvorfor er det lige præcis tallet 2, du ganger det første ligning med???


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. august 2010 af mathon

for at få modsatte y-koefficienter


Skriv et svar til: lille math opg. hjælp??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.