Kemi

Molar massen

12. september 2010 af Incredibly (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :-)

Er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave? :

Beregn molare massen for carbondioxid, methan og dichlor.

Jeg har formlen, men kan simpelhen ikke finde ud af hvordan jeg finder de forskellige ting der skal ind i formlen.

formel: M = m / n

M: molar massen
m: massen
n: stofmængden

På forhånd tak!
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2010 af Bankier (Slettet)

Du har misforstået opgaven.

Du skal ikke bruge m = n* M   formlen , men du skal udregne molarmassen udfra det periodiskesystem.

Eks. Molarmassen for CO:

atommasse C  12,0107(8) g/mol

atommasse O  15,9994(3) g/mol

CO2 :    2*15,9994 g/mol + 1*12,0107 g/mol = 44.010 g/mol


Svar #2
12. september 2010 af Incredibly (Slettet)

tak! :-)


Skriv et svar til: Molar massen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.