Kemi

masse - molarmasse mm?

02. april 2005 af steffi05 (Slettet)
Jeg ved ikke hvordan jeg skal gribe denne opgave an på:

Hvad er massen for CH3COOH i 1 L husholdningsseddike?

Jeg har regnet molarmassen ud.. men hvad skal jeg så? Håber der er en der har tid til at hjælpe.

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2005 af Katty (Slettet)

Hvilken % husholdningeddike er det, eller står der ikke noget om det?

Svar #2
02. april 2005 af steffi05 (Slettet)

jo der står 5 %

Svar #3
02. april 2005 af steffi05 (Slettet)

hvis jeg får oplyst at i 25 mL CH3COOH indeholder 0,0017 mol.
er der så 4 gange så mange mol i en liter?

For jeg skal vel bruger antal mol for at beregne massen?

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. april 2005 af Katty (Slettet)

"Hvad er massen af CH3COOH i 1 L 5% husholdningsseddike":

At det er en 5% husholdningseddike betyder, at der i 100g husholdningseddike er 5g CH3COOH (under antagelse af, at husholdningseddiken har en densitet på 1000g/L).

#3: Indeholder 25mL husholdningseddike 0,0017mol CH3COOH? Hvis ja, ja så er der 4*0,0017mol CH3COOH i en L husholdningseddike.


Svar #5
02. april 2005 af steffi05 (Slettet)

Hvilken måde vil være den mest præcise måde at udregne massen på?

1: 10*5g = 50 g
2: ved at bruge formlen m=n*M




Brugbart svar (0)

Svar #6
02. april 2005 af Katty (Slettet)

0,0017mol lyder af meget lidt, kan det passe, er det samme 5% opløsning?

Svar #7
02. april 2005 af steffi05 (Slettet)

jeg har måske regnet lidt forkert.. (skal lige ha checket det igen).. Men er begge fremgangsmåder rigtige i #5 ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. april 2005 af Katty (Slettet)

Ja, men det kan ikke være 0,0017mol pr. 25mL, for så er der kun ca. 4g CH3COOH pr. 1000mL.

Svar #9
02. april 2005 af steffi05 (Slettet)

ok..og det skal altså være 5g? Men jeg prøver lige at kigge lisdt mere på udregningerne! mange tak for din hjælp indtil videre!

Brugbart svar (0)

Svar #10
02. april 2005 af Epsilon (Slettet)

#3: "hvis jeg får oplyst at i 25 mL CH3COOH indeholder 0,0017 mol.
er der så 4 gange så mange mol i en liter?"

Så 4*25mL = 100mL = 1L?

I think not...

//Singularity

Svar #11
02. april 2005 af steffi05 (Slettet)

40 * 25 :P

Svar #12
02. april 2005 af steffi05 (Slettet)

tak for at du gjorde mig opmræksom på fejlen! Jeg har siddet længe og funderet over hvor jeg mon har gjort galt, for resultatet passede ikke :S

Skriv et svar til: masse - molarmasse mm?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.